Reglement - Gebruikersvoorschriften kampterrein de Bosberg
· Toegang tot het kampeerterrein is alleen toegestaan aan groepen welke in het bezit zijn van een huurovereenkomst.
· Indien het aantal deelnemers afwijkt van het aantal deelnemers welke zijn opgegeven bij de reservering, dient dit tijdig, voor aanvang van de bivak aan de terreinbeheerder te worden medegedeeld.
· Het kampterrein is op de dag van aankomst beschikbaar vanaf 13.00 uur of anders overeengekomen met de terreinbeheerder.
· Controleer bij aankomst het veld inclusief de bijbehorende ruimtes en/of gehuurde objecten en meldt eventuele schades en/of gebreken gelijk bij de beheerder.
· Bekijk bij aankomst ook de blusvoorzieningen en vluchtwegen van eventuele accommodaties.
· De poort van het kampterrein dient te worden gesloten na gebruik, NIET open laten staan.
· Rijdt op het gehele kampeerterrein niet harder dan stapvoets.
· Auto’s parkeren op de daarvoor bestemde en / of aangewezen plaatsen.
· Tijdens het verblijf behoeft u niemand op het terrein toe te laten, met uitzondering van:
o Terreinbeheerders en bestuursleden van Familiebad de Bosberg;
o Hulpdiensten: Politie, ambulance en brandweer;
o Personen welke beroepshalve of in opdracht van bovengenoemde personen of instanties optreden.
· Honden, katten en/of andere huisdieren zijn NIET toegestaan op het terrein.
· Tijdens het kamperen moet er altijd minstens één begeleider (volwassene) op het terrein aanwezig zijn.
· Binnen de grenzen van het terrein mag het kamp worden opgebouwd naar eigen inzicht.
· Er dient te allen tijde rekening te worden gehouden met de aanwijzingen van de terreinbeheerder.
· Het plaatsen van caravans, campers en vouwwagens is alleen toegestaan in overleg met de terreinbeheerder.
· In verband met brandvoorschriften dient bij het plaatsen van meerdere kampeermiddelen minimaal 3 meter afstand in acht te worden genomen.
· Bij het inrichten van het terrein dient rekening te worden gehouden met de flora en fauna en brengt u geen schade toe aan bomen en struiken.
· Versieringen ophangen mag, maar doe dit zoveel mogelijk door middel van touw of tye-raps. Spijkers, schroeven of nietjes zijn niet toegestaan. Dit i.v.m. beschadigen van de houtconstructies en het lopen op blote voeten op het kampeerterrein.
· Het afbakenen van standplaatsen of met of graven van geultjes is niet toegestaan. Alleen in uiterste noodzaak is, na overleg met de terreinbeheerder, het toegestaan om geultjes te graven. In dat geval dienen deze na afloop gladgestreken te worden.
· Brandgangen, toegangswegen en paden op en naar het kampeerterrein dienen vrij te worden gehouden van voertuigen en kampeermiddelen i.v.m. calamiteiten. Aangrenzende percelen van het kampterrein zijn verboden toegang.
· Mede-kampeerders op aangrenzende kampeerterreinen worden gerespecteerd en aangrenzende terreinen waarop een andere groep kampeert, worden niet betreden.
· Inventaris/ toebehoren van kampkeukens/ sanitaire gebouwen mag NIET worden uitgewisseld.
· In de omgeving van tenten is het toegestaan kleine, natte, afvalputjes te graven. Deze moeten na afloop van het kamp dichtgegooid worden en de grond moet geëgaliseerd worden.
· Het gebruik van gasflessen, gas- en oliegestookte kooktoestellen of enig andere vorm van open vuur dient met de nodige voorzichtigheid te geschieden: komforen en/of kooktoestellen moeten van een deugdelijke aansluiting zijn voorzien, slangen en leidingen mogen geen gebreken vertonen; boven de opstelplaats(en) van kooktoestellen, barbecue of enige andere vorm van open vuur mag geen licht ontbrandbaar materiaal, zoals zeildoek of gemakkelijk brandbaar plaatmateriaal zijn aangebracht; tijdens het gebruik dient een geschikt blusmiddel bij de opstelplaats(en) te staan opgesteld.
· Gebruik van een barbecue is toegestaan mits deze barbecue NIET met hout gestookt is.
· Kranen mogen niet worden gedemonteerd/ te worden voorzien van eigen koppelingen en er mogen geen waterslangen op worden aangesloten, i.v.m. het risico op legionellabesmetting.
· Voor algemeen gebruik dienen – voor direct gebruik gereed – op het kampement 2 poederblussers met een inhoud van ten minste 7 kg bluspoeder aanwezig te zijn.
· Het maken van een kampvuur is toegestaan mits dit een sfeervuur betreft en gestookt is met schoon hout. Het kampvuur wordt gestookt in de door de stichting beschikbaar gestelde vuurschaal op de door de stichting aangewezen stookplaats. In de buurt van de stookplaats mag geen licht ontbrandbaar materiaal, zoals zeildoek of gemakkelijk brandbaar plaatmateriaal aanwezig zijn. Tijdens het gebruik dient een geschikt blusmiddel bij de opstelplaats te staan opgesteld.
· In brandgevaarlijke perioden wanneer de gemeente of veiligheidsregio een stookverbod heeft afgekondigd geldt een algeheel stookverbod en is het houden van een kampvuur verboden. (zie addendum "Voorschriften voor het maken van een sfeervuur").
· Roken wordt afgeraden. Indien er toch wordt gerookt, peuken verzamelen op een daarvoor bestemde plaats. Geen peuken op het terrein achterlaten. In brandgevaarlijke tijden mag er niet worden gerookt in het bos.
· Tussen 22.00 uur en 07.00 uur dient er stilte te heersen op het terrein. Dit geldt ook voor activiteiten welke tijdens dit tijdvak plaatsvinden. Er mag geen geluidsapparatuur worden gebruikt met een vermogen hoger dan tweemaal vijftien Watt.
· Bij speur- en griezeltochten in de omgeving dienen na afloop alle spoortekens en attributen verwijderd te worden.
· Tijdens ouderdagen is bezoek toegestaan tot 22.00 uur. U dient zelf zorg te dragen voor routebeschrijvingen.
· Hygiëne in de sanitaire ruimten vereist ieders grootste zorg.
· Tijdens het verblijf dienen jullie zelf sanitair/accommodaties schoon te houden. Hiervoor zijn bezems, emmers, douchetrekkers e.d. beschikbaar.
· Na afloop van het kamp dient het terrein en de bijbehorende gebouwen (kampkeuken en sanitaire ruimte) bezemschoon te worden aangeleverd voor de eindschoonmaak.
· Na afloop van elk kamp vindt er een verplichte eindschoonmaak plaats, verzorgt door onze eigen schoonmaakster.
· Het kampterrein dient op de dag van vertrek uiterlijk om 11.00 uur te worden opgeleverd of anders overeengekomen met de terreinbeheerder. De terreinbeheerder voert de eindcontrole uit van het terrein en de faciliteiten.
· Afval dient verzameld te worden volgens afspraak met de terreinbeheerder.
· Het stichtingsbestuur, personeel en vrijwilligers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor ongevallen, ontvreemding van, en beschadiging van eigendommen van bezoekers van het kampterrein en de daarbij behorende faciliteiten.
· Afval moet in vuilniszakken worden aangeboden. Wij accepteren uitsluitend normaal huishoudelijk afval. Thema-afval, kapot kampeermateriaal en ander groot afval (bijv. landbouwplastic) dient mee terug genomen te worden.
· Vernielingen en/of beschadigingen aan inventaris, gebouwen, opstanden en terreinen moeten onmiddellijk aan de terreinbeheerder worden gemeld; eventuele kosten van de geleden schade worden bij de huurders in rekening gebracht.
· In gevallen waarin deze gebruikersvoorschriften niet voorzien, beslist de terreinbeheerder.
· Bij overtreding van één van de hierboven genoemde regels heeft de terreinbeheerder het recht u verdere toegang tot het terrein te ontzeggen. U heeft in dat geval geen recht op eventuele teruggave van de waarborgsom.
· Het is NIET toegestaan om elektrische auto's of andere elektrische voertuigen op te laden op het kampterrein.
· Kampeerders die gebruik willen maken van het zwembad geven dit tijdig aan bij de beheerder van het terrein (zie addendum "Regels voor kampeerders die gebruik willen maken van het zwembad").